Zákaznícka linka: +421 908 742 550 | Kontaktovať e-mailom

Charakteristika: Santolina sa nazýva aj olivová bylinka. Priaznivo pôsobí pri reume a bolesti kĺbov a z kvetov sa varí posilňujúci čaj. Má podobné vlastnosti ako levanduľa – je polodrevnatá a má rovnaké nároky na pôdu a stanovisko. V kombinácii s levanduľou vytvára atraktívny prvok v záhone. Možno z nej vytvoriť aj nízky živý plot. Je […]

Čítať viac...

Charakteristika: Agastache „Apricot Sprite“ (v preklade „Marhuľová víla) je vysoká aromatická trvalka s výraznými oranžovými kvetmi, pôvodom z Mexika. Listy sú úzke, zelenej farby a majú príjemnú mätovú vôňu pripomínajúcu yzop a aníz, vďaka ktorej sa často nazýva aj mexická mäta alebo gigantický yzop.   Použitie v kuchyni: V čerstvom a sušenom stave ju môžeme […]

Čítať viac...

Ako vnímam permakultúru JA Pre mňa je PERMAKULTÚRA synonymom PRIRODZENOSTI. Ak niečomu dovolíme žiť prirodzene, bude to zdravé a „šťastné“ a bude s „radosťou“ plniť funkciu pre celok, ktorá mu je prirodzená. Ak ste sa niekedy zastavili zo zhonu každodenného života a ticho sa posadili v lese, pri potoku, alebo pri stáde pokojne pasúcich sa koní, dobytka či ovečiek […]

Čítať viac...

Pojem PERMAKULTÚRA – kde sa vzala? Za zakladateľa alebo objaviteľa permakultúry sa považuje Bill Molison z Tasmánie. Bill Molison trávil roky v Tasmánií prácou na mori ako rybár, pri zvieratách na pastvinách, v lesoch či na poliach ako traktorista, kde hodiny a hodiny pozoroval prirodzené mechanizmy prírody spôsoby spolunažívania rastlín, zvierat, hmyzu, húb, mikroorganizmov, vplyvom človeka na tieto […]

Čítať viac...

Permakultúra je systém poľnohospodárskych a sociálnych princípov založených na simulácii alebo priamom využívaní vzorov a vlastností pozorovaných v prírodných ekosystémoch. Ich napodobňovanie môžeme uplatniť na rôzne účely. Od ľudského obydlia po poľnohospodárstvo, od vhodných technológií až po vzdelávanie a v neposlednom rade medziľudské vzťahy. Prijatím etiky a uplatňovaním týchto zásad v každodennom živote sa zo závislých spotrebiteľov […]

Čítať viac...